NYHED

SEAF støtter forenings- og kulturlivet under energikrisen

Som mange andre er Vormark Forsamlingshus ramt af de stærkt forhøjede gaspriser. Ifølge forsamlingshusets bestyrelse, er det ikke muligt at flytte de forhøjede omkostninger over på udlejningsprisen. Derfor er en løsning for dem at installere varmepumper i stedet.

Vi har bestilt en varmepumpe, og håber den kommer inden nytår. Sidste kvartal fik vi en gasregning på 49.000 kroner, og vi kan ikke leje huset nok ud til at betale den regning. Så det er afgørende for forsamlingshuset, at vi kan få hjælp fra fonde som SEAF til at skifte varmekilde. Så den donation den varmer”, siger kasserer i Vormark Forsamlingshus, Kurt Qvistgaard.

Ud over forsamlingshuset har SEAF også hjulpet Tåsinge Museum, Danmarks Kostumarium og Svendborgs nye klatreforening med bidrag til deres kommende varmepumper.

Energikrisen er hård for os alle, og den er især også hård for foreningslivet, derfor er vi rigtig 
glade for at kunne hjælpe foreningerne og den grønne omstilling på vej”, fortæller adm. direktør i SEAF og SEF Anders Banke.

SEAF har udover varmepumper også doneret midler til idræt- kunst- og kulturlivet på Sydfyn. I denne sidste ansøgningsrunde i 2022 fik fonden 75 ansøgninger tilsendt, hvoraf 30 har modtaget donationer til deres projekter.

Den almennyttige fond SEAF blev stiftet i slutningen 2015, da Fonden SEF indskød 20 millioner kroner i den, og i de kommende år indskyder SEF yderligere 10 millioner kroner. SEAF støtter almennyttige projekter på Sydfyn, med særlig fokus på den grønne omstilling, men også projekter inden for idræt-, kultur- og foreningslivet.

Næste ansøgningsrunde er i foråret 2023.