Med en forventning om 50.000 besøgende i Svendborg på fire dage og en ambition om at være det mest bæredygtige Landsstævne nogensinde, ser vi det som en unik mulighed for at inspirere danskere, fra alle dele af landet, til at leve et mere bæredygtigt liv.
Det er SEFs formål at medvirke til rationel anvendelse af energi, og derved bidrage til at forebygge klimaændringer, og den måde vi gør det på til Landsstævnet er at dele viden. Vi vil vise, at det nytter noget, når vi affaldssorterer, prioriterer biodiversitet i vores haver og laver forbrugsfællesskaber i grundejerforeningen, så en villavej ikke har 10 græsslåmaskiner, men to de deles om – det er dén viden, byens kommende gæster skal have med hjem i sportstasken sammen med fede idrætsoplevelser, siger SEFs adm. direktør Anders Banke.
For at nå ud til så mange mennesker som muligt, har vi inviteret kendte og kloge mennesker til at deltage i SEF-talks, hvor de vil gøre os klogere på alt fra grønt forbrug og iværksætteri til biodiversitet.
”Danskernes forbrugsgoder, det vil sige fx tøj, mad og telefoner, står for en meget stor del af vores CO2-udledning. Derfor er det vigtigt, at vi bliver bevidste om det. På Landsstævnet har vi en fantastisk mulighed for at dele den viden med rigtig mange mennesker, så vi kan blive opmærksomme på vores forbrugsmønstre – og ændre dem. For lykkes vi med det, så er vi som privatpersoner godt på vej til at sænke vores CO2 aftryk markant,” fortæller SEFs strategiske bæredygtighedsaktivist, Daniella Schmidt, der er ansvarlig for SEF Know How.