NYHED

SEAF bakker op om 46 spændende og innovative sydfynske projekter

Sydfynboerne er drifte mennesker med sprudlende ideer. Det kan SEAF, Sydfyns Almennyttige Fond, i den grad mærke, da der i denne ansøgningsrunde var 76 umanerlige gode ansøgninger, 46 af dem modtager et bidrag fra SEAF.

SEAF uddeler hvert år omkring to millioner kroner til almennyttige projekter i Svendborg Kommune. Fonden lægger vægt på, at projekterne skaber udvikling og bæredygtighed i Svendborg kommune.  

Et af de projekter står AOF Center Sydfyn bag. De har som optakt til deres Klimafestival i maj måned fået fingre i spillet CLIMATE FRESK, som sætter deltagerne i stand til at samarbejde, tænke, reflektere og forstå klimakrisens forskning og nødvendige handlinger.  

”SEAF støtter projektet, fordi vi sætter pris på alle aktiviteter, der fremmer engagementet i den grønne omstilling, om det er konkrete initiativer eller som i dette tilfælde folkeoplysning,” siger SEAFs bestyrelsesmedlem og adm. direktør for SEF A/S, Lars Foged. 

AOF Center Sydfyn har stor fokus på folkeoplysning om især klimaforandringer og bæredygtighed, derfor giver samarbejdet rigtig god mening for begge parter. 

Med støtte fra SEAF har vi kunnet realisere en fælles workshop med det sigte at styrke samarbejdsrelationer på tværs af foreninger, kommunal sektor, forsyningsselskaber, græsrødder og uddannelsessektor.  Workshoppen har bidraget til et fælles udgangspunkt og forståelse for klimakrisen og sammen kan vi nu i endnu højere grad medvirke til folkelig oplysning, folkeligt ejerskab på den grønne omstilling og aktive handlinger i såvel nye som eksisterende fællesskaber,” fortæller Susanne Busse, der er afdelingsleder hos AOF Center Sydfyn.  

sydfynske projekter

En stor og værdiskabende aftale

SEAF – en almennyttig fond 

I 2015 stiftede energiselskabet SEF den almennyttige fond, SEAF. Det er vigtigt for SEF, at SEAF støtter innovative projekter i lokalsamfundet, så Svendborg, sammen med SEF og SEAF, går forrest og tager ansvar for den grønne omstilling og bæredygtigheden i kommunen. Derfor vil SEAF særligt gerne støtte almennyttige projekter inde for energi- og miljøområdet, men fonden støtter også projekter inden for Kultur, idræt og kunst.  

I denne ansøgningsrunde fik næste to tredjedele af projekterne støtte fra SEAF.