NYHED

SEF Fiber indgår aftale med Telenor

23.000 sydfynske husstande kan se frem til endnu en udbyder på fibernettet i løbet af 2024. Vores datterselskab SEF Fiber har nemlig indgået et samarbejde med Telenor, der bliver den niende udbyder på det sydfynske fibernet.

”I 2023 skete der et stort ryk i antallet af udbydere på vores fibernet. Vi gik fra to indholdsudbydere til otte – og nu byder vi altså også Telenor velkommen her i 2024,” siger adm. direktør i SEF Fiber, Claus Holm Andersen.

”Det er højeste prioritet for os, at vores kunder her på Sydfyn har så mange relevante udbydere som muligt at vælge imellem, så de kan få det produkt, der passer til netop deres behov inden for tv-, internet- og erhvervsløsninger,” siger han.

Fokus på digital sikkerhed

Hos Telenor er man også glad for at have indgået en aftale, der dækker de mange sydfynske fiberkunder.

“Fibernet er ikke bare fibernet. Vi har en ambition om at være det teleselskab, der giver danske forbrugere og virksomheder en tryg og sikker digital hverdag, og det indebærer også, at der skal flere muligheder på hylden, når danskerne skal vælge internet. Lynhurtige hastigheder og høj stabilitet er efterhånden en hygiejnefaktor. Derfor har vi lagt fokus på at indbygge et sikkerhedsnet i Telenor Internet i form af NetSikker og SikkerSurf, som vi glæder os for at introducere de sydfynske kunder for senere på året,” siger Lars Thomsen, CEO hos Telenor.

NetSikker er Telenors digitale forsikring, som hjælper ved digitale krænkelser og online svindel, mens sikkerhedsfilteret SikkerSurf automatisk blokerer adgangen til hjemmesider, der indeholder skadeligt indhold.

 

Claus Holm administrerende direktør i SEF FIber
Claus Holm Andersen, adm. direktør hos SEF Fiber

Open Net som bindeled

Telenor rykker ind på SEF Fibers fibernet med OpenNet som bindeled. Selvom samarbejdet er nyt, er OpenNet en velkendt partner for både SEF og Telenor, der allerede er en del af OpenNets partnerportefølje.

 

”Vi ser særligt effekten af vores samarbejdsmodel, når netejere og tjenesteudbydere nemt kan indgå nye aftaler via OpenNet. Vi vil binde branchen sammen og gøre det komplekse enkelt, så netejere og tjenesteudbydere ikke skal starte helt forfra, hver gang et nyt partnerskab skal realiseres. Det gavner branchen selv, men selvfølgelig også slutkunden, der får flere valgmuligheder,” lyder det afslutningsvis fra direktør i OpenNet, Henrik Møller Nielsen.

Der er endnu ikke nogen fastsat dato for, hvornår Telenor åbner for salg af ydelser på SEF Fibers net, men tidspunktet vil blive offentliggjort senere.

Adm. direktør i SEF Fiber Claus Holm Andersen og adm. direktør i Telenor Lars Thomsen

Om SEF Fiber

SEF Fiber er et sydfynsk fiberselskab, der er ejer af fibernettet på Langeland og omkring Svendborg Kommune. Siden 2004 har SEF Fiber udrullet fibernettet til ca. 23.000 adresser i området. SEF Fiber har i mange år arbejdet på at udbrede det gode internet i de tyndt befolkede områder med dårlig bredbåndsdækning. Ofte etableres fiberudrulning som bredbåndspuljeprojekter med støtte fra den statslige bredbåndspulje..

Om Telenor

Telenor hjælper danskerne med at skabe gode forbindelser via mobil og internet. Deres mål er at skabe sammenhæng i deres kunders digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer de hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Norden og i Asien, og på verdensplan hjælper de 86 millioner kunder med at kommunikere. I Danmark har de ca. 1.100 medarbejdere og 40 butikker fordelt over hele landet.

Om OpenNet

OpenNet binder branchen sammen og gør det komplekse enkelt.

OpenNet leverer en samarbejdsmodel og IT-platform til åbning af fiber- og hybridfibernet, som gør det nemmere for tjenesteudbydere og netejere at samarbejde. Det gavner både OpenNets samarbejdspartnere og ikke mindst slutkunderne, som får flere valgmuligheder på deres forbindelser.

Svendborg by