NYHED

Klimafolkemødet: SEF sætter virksomhedsaktivisme på dagsordenen

SEF og SEF Energi var selvfølgelig også til stede for at sætte fokus på ’virksomhedsaktivisme’, og 80 interesserede lyttere mødte op for at blive klogere på begrebet, og hvordan blandt andre SEF arbejder med det i dagligdagen. 

Klimaforandringer og bæredygtighed er med rekordfart blevet begreber, som danskerne optages af og diskuterer i langt større udstrækning end tidligere. Det var også tydeligt, da årets Klimafolkemøde blev afholdt i Middelfart over tre dage i uge 35. Her lagde hele 34.000 danskere vejen forbi det hidtil største Klimafolkemøde.

SEF’s bæredygtighedsaktivist Daniella Schmidt monitorerede debatten for et panel bestående af Jakob Lage Hansen fra DoLand, Arendse Baggesen fra Small Revolution og Anne Kragelund Huss fra SEF Energi, der her sætter ord på, hvad virksomhedsaktivisme er for en størrelse:

”Virksomhedsaktivisme er et udtryk for en bevægelse blandt medarbejdere, som udfordrer og sætter krav til ledelsen. I SEF arbejder vi meget med at skabe nogle rammer, som giver plads til psykologisk tryghed. Hver afdeling i SEF har en bæredygtighedsaktivist, og det er ret unikt, da vi på den måde tillader et inkluderende netværk, hvor alle har mulighed for at blive hørt. De mange initiativforslag, som kommer fra de interne aktivister skal dog bakkes op af ledelsen – og den skal vi turde stille krav til,” siger hun.

Handling bag hensigter

Initiativforslagene skal være med til at sætte handling bag de grønne ambitioner, som mange virksomheder gerne vil have.

”Det er ikke længere nok at skrive gode intentioner i en folder eller på virksomheders hjemmeside. Vi sætter gang i en bevægelse, hvor vi skal ’walk the walk’. Det er mit klare indtryk, at medarbejdere stiller større krav til deres arbejdsgiver end tidligere – uanfægtet om det handler om den grønne omstilling, kvinder i ledelsen eller diversitet,” siger Anne Kragelund Huss.

Alt i alt var årets klimafolkemøde en meget positiv oplevelse, fortæller SEF’s bæredygtighedsaktivist, Daniella Schmidt:

”Man kan virkelig mærke, at vi lige nu har mulighed for at bruge det momentum, der er i den grønne omstilling og generelle klimabevidsthed blandt danskerne,” siger hun.

Du kan læse Green Power Denmarks artikel om SEF’s debat om virksomshedsaktivisme her.

Klimafolkemødet afholdes i 2024 fra den 29. til 31. august på KulturØpladsen i Middelfart.